Lønseddel skabelon

Sådan kan du lave en manuel lønseddel uden lønsystem

Opdateret over en uge siden

Hvis du vil undgå at bruge og betale for at have et lønsystem såsom Salary, kan du vælge at lave lønberegninger og lønsedler i et regneark manuelt. Det er dog på eget ansvar at lave lønnen selv i et Excel-ark, og risikoen for fejl er større, end når man bruger et system til at stå for det.

For at hjælpe 'gør det selv løn'-virksomheder har vi udarbejdet en skabelon, der indeholder de mest normale løndele. Brug af skabelonen er på eget ansvar.

Link til skabelon: LINK

Hvis dette virker uoverskueligt, har Salary en gratis version, der kan klare alt udregning, lønseddeludarbejdelse og indberetning til skat automatisk. Læs mere på Salary.dk

Når du har udfyldt skabelonen og sendt den til din medarbejder, skal du indberette lønnen til Skat, da du ellers ikke kan betale skatten. Dette gøres ved at logge på Skats hjemmeside, 'tast-selv-erhverv'. Gå ind under e-indkomst og udfylde skemaet til indberetningen manuelt.

På lønseddelskabelonen har vi anført, hvilke tal der er hvad i e-indkomst for at lette indberetningen.

Når du har godkendt indberetningen, får du en kvittering på skærmen, hvor du kan se hvortil og hvornår, at du skal indbetale A-skat og AM-bidraget.

ATP bliver beregnet ud fra antallet af timer, som den enkelte person har arbejdet i perioden. Feriepenge er 12,5% af den ferieberettigede løn. ATP og feriepenge udsender girokort til indbetaling en gang i kvartalet.