Løn og lovgivning
Medarbejdere
Min medarbejders trækprocent er for høj

Hvis din medarbejders skatteprocent er højere i Salary end hos Skat kan der være flere årsager til det - en af dem er lønindeholdelse

Thomas Qvist avatar
Skrevet af Thomas Qvist
Opdateret over en uge siden

Hvis din medarbejder kontakter dig og siger skatteprocenten på hans lønseddel er højere end den han kan se i Skat kan der være 2 primære årsager til det:

Den første er at vedkommende lige har rettet i sin forskudsopgørelse og Salary ikke har fået det opdaterede skattekort fra Skat endnu. Det kan tage nogle dage fra at en opdateret forskudsopgørelse er lavet til Skat sender os det nye skattekort.

Oftest er det dog en anden årsag, nemlig lønindeholdelse, som er et nyt middel det offentlige har til at indkræve gæld:

Du får som arbejdsgiver ikke besked om at det sker, så det kan være svært at vide.

Når vi bruger en del af din løn til betaling af din gæld, hæver vi trækprocenten på dit skattekort. Det betyder, du får mindre udbetalt.

Du kan læse mere her og sende det til medarbejderen:

Sådan ser medarbejderen, hvad der er trukket i lønnen til at betale af på gælden:

1. Vælg ”Skatteoplysninger”

2. I listen i venstre side, vælg ”Søg i Indkomstoplysninger”

3. Under Lønindeholdelse, klik på ”Vis evt. Lønindeholdelse for år”

4. Vælg ”Hent oplysning”.