Alle samlinger
Løn og lovgivning
Medarbejdere
Introduktion til den nye ferielov fra 1/9 2020
Introduktion til den nye ferielov fra 1/9 2020

Hvad betyder den nye ferielov for dig som arbejdsgiver

Thomas Qvist avatar
Skrevet af Thomas Qvist
Opdateret over en uge siden

Den 1. september 2020 får vi en ny ferielov i Danmark. Formålet er at give nye på arbejdsmarkedet mulighed for at holde betalt ferie fra starten af deres arbejdsliv også kaldet samtidsferie. 

Salary klarer hele overgangen automatisk 1/9 2020, så du skal ikke foretage dig noget i systemet for at komme på den nye ordning. Før den nye ferielov træder i kraft er der et overgangsår, som faktisk betyder mere for dig på den korte bane end den nye ferielov. Læs mere om den her: LINK

De nye ferieregler betyder, at lønmodtagere fra 1. september 2020 kan holde ferie i takt med, at de optjener den. De optjener ferie fra 1. september og et år frem. Det hedder fremover ferieåret. Den ferie kan så holdes 16 måneder frem. Den periode hedder fremover ferieafholdelsesperioden. Det betyder fx, at ferie som lønmodtageren optjener i februar, allerede kan holdes i marts samme år.

Lønmodtagerne kan med den nye ferielov stadig holde op til 25 dages betalt ferie om året. Der er stadig to former for feriebetaling – betalt ferie med løn og ferietillæg eller ferie med feriegodtgørelse (feriepenge/feriekonto)

Når den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020, er der nye frister for indberetninger og indbetalinger til FerieKonto. Dem kan du læse mere om her: LINK

Kort sagt betyder de at du kommer til at betale feriepenge oftere og hurtigere end idag hvor feriepenge betales hvert kvartal. Salary tager sig automatisk af indberetning og indbetaling hvis du har en Overførselsservice aftale, så du skal ikke gøre andet end have penge på kontoen til feriepenge betalingen hver måned.

Besvarede dette dit spørgsmål?