Spring videre til hovedindholdet
Alle samlingerLønkørselNulindberetning
Automatisk nulindberetninger til SKAT
Automatisk nulindberetninger til SKAT

Salary hjælper dig med at huske de lovpligtige nulindberetninger.

Thomas Qvist avatar
Skrevet af Thomas Qvist
Opdateret over en uge siden

Hvis du har en Salary konto, har vi slået automatiske nulindberetninger til som default. Med dette vil Salary helt automatisk foretage eventuelle nødvendige nulindberetninger omkring d. 10. i måneden efter den tomme måned.
Du får en besked, når dette sker. 

Det er altså ikke en nul-indberetning at godkende en tom lønkørsel i Salary. Nul-indberetningen er sin egen lønkørsel, som fremgår i menuen 'løn', når den er kørt. 

Det kan aldrig skade at lave en nul-indberetning, selv hvis man har kørt løn et andet sted. Det kan kun "skade" ikke at køre løn og ikke nul-indberette. 

Der nul-indberettes på virksomhedsniveau, dvs. at fordi en ud af 10 medarbejder ikke får løn en måned skal der ikke nul-indberettes for ham. Det er kun hvis ingen i virksomheden får løn, at der skal nul-indberrettes. 

Hvorfor skal man nulindberette?
Hvis du i en måned ikke har udbetalt noget løn gennem Salary, hvori der er indeholdt A-skat eller AM-bidrag, skal du som arbejdsgiver stadig fortælle dette til SKAT, så de ikke tror, at du bare har glemt at foretage indberetningen.

Hvis du er registreret som arbejdsgiver, og ikke foretager enten en almindelig indberetning eller en nulindberetning til SKAT for en måned, vil SKAT lave et overslag på, hvor meget A-skat og AM-bidrag du skulle have betalt for den måned ud fra historikken, og samtidig tager SKAT et gebyr på 800 kr. for dette.

Salary hjælper dig med at få foretaget mindst én indberetning om måneden, så du derved undgår gebyret på de 800 kr. 

Manuel oprettelse og sletning i e-indkomst
Som arbejdsgiverregistreret virksomhed har du også mulighed for manuelt at foretage nulindberetninger og annullere tidligere foretaget nulindberetninger gennem skat.dk under e-Indkomst.

Besvarede dette dit spørgsmål?